Svar på spørsmålsrunden

Hvordan er det egentlig der du bor? Hotellet, området rundt, tenker jeg. Jeg klarer ikke helt å se det for meg, skjønner du :-P
Hotellet jeg bor på er jo "hovedhotellet" til Gateway, så det blir litt charterfølelse/paradisehotelfølelse. Men det har roet seg litt, siden mange har forflyttet seg til villaer. Men ja, hotellet er som et hvilket som helst annet sydenhotell egentlig. Eller nesten da. Man bor i små "rekkehus" rundt bassengområdet, akkurat som et slags leilighetshotell. Rommet består av to senger, arbeids-/sminkebord, noen stoler, et stort skap med veldig upraktiske hyller og et lite bad. Det blir veldig lite når man bor der i nesten 4 måneder, men men. Men for all del, det er jo en luksustilværelse med tanke på alternativet; bitteliten, kald hybel i Norge for den dobbelte prisen!

Hvordan er en vanlig dag for deg?
Hm, det spørs litt. I det siste har det vært MYE eksamenslesing. Men de dagene det ikke er noe spesielt, går som regel dagene slik:Stå opp kvart over 7. Dusje. Spise frokostblanding på hotellrommet. Spasere bort til Gateway caféen, eller Luwak som det også kalles. Forelesning fram til 12 (eller 10, eller 2. Spørs.). Spise på Luwak eller roomservice. Legge seg ved bassenge eller stranda og lese pensum. Spise middag/kveldsmat på Luwak eller roomservice. Nerde seg foran dataskjermen. Natta.

Er det mye turister der du bor?
Jeg bor litt utenfor turistområdet, så det er ikke på langt nært like mange turister der jeg bor som i Kuta. Men der er jo en del turister her, men kanskje ikke like konsentrert som i Kuta. Jimbaran, der jeg bor, er også kjent for å være ferieplass for kjendiser. Lauren Conrad var her for en stund siden!

Du bor på Sari ikke sant? Hvor mye koster det i måneden?
Jepp, jeg bor på Sari. Det kommer an på hvilken rom du har og sånn, og selvfølgelig kursen på dollaren. Men jeg bateler rundt 2800 kr i måneden, og jeg har det billigste rommet.

Hvilket studie går du på, og hvordan er det, vanskelig?
Jeg går på kulturpsykologi. Hvis du intereserer deg for psykologi, og for å lære om nye kulturer (noe man i utgangspunktet er når man reiser til Bali, hehe), er det ikke så vanskelig! Men du må jo jobbe litt med det..

Hvor mye betalte du til gateway (du vet det budsjettet som står er jo 60 000 uten lommepenger, vaksiner, innkjøp før reisen osv. Jeg tenker på utgifter til hotell, fly, bøker, visum og skole og slikt)
For å være helt ærlig, msitet jeg oversikten for lenge siden. Men skal prøve å tenke litt tilbake her nå. Vaksiner brukte jeg (mamma og pappa.. ehe) 2000 på, hvis jeg husker riktig. Visum kostet vel et par hundre kroner, husker ikke. Men nå blir visumkostnadene mine litt høyere enn normalt sett, pga Singapore-turen. Selve skolen er jeg ikke sikker på. Fikk noen regninger før jeg reiste, men de var for alt av skole, forsikring osv. Det er rett og slett vanskelig å si..!

Hvor mye bruker du på mat i måneden og hvor mye i lommepenger burde man ha med om man vil oppleve og reise litt ? =)
Mat er ikke så veldig dyrt her nede. Jeg bestiller (altfor) ofte roomservice, og det er egentlig svindyrt i forhold til preisene her nede. Men hvis jeg skal si noe ca, så tror jeg det ligger på omtrent 1500 i måneden. Men nå skal jeg ikke si noe sikkert her, for er det en ting jeg er dårlig til, så er det å holde regnskap.
Gateway tilbyr ofte utflukter og sånn man kan være med på, men de er som regel mye dyrere enn hvis man ordner det på egenhånd. Hvor mye lommepenger du burde ha med, kommer jo an på hva du vil oppleve og hvor du vil reise. Jeg har opplevd masse på grunn av studiet mitt der gateway spanderte tur til nordbali, apetempelet osv. Men dette er fullt mulig å ordne selv. Inngang rundt forbi er genrellt billig. Og taxi er heller ikke galt. Vi leide en taxi for en hel dag en gang, og da betalte vi ikke mer enn 400 000 r, tilsvarende 280 norske kroner..! Og det var totalsummen, etter delte vi på hver pers. Men vil du reise til andre land, blir det fort dyrt. Jeg var jo i Singapore, og der gikk tusenlappene fort! Ellers er det mange som reiser til Australia. Så er det mange som reiser til Gili-øyene. Der spørs prisene veldig på hvor flink du er på å prute, tror jeg. men si ett par mill (1 mill=700 kr).

Er det enkelt å få mange venner, og bor dere 1, 2 eller 3 sammen på hotellet.?
Jeg er jo veldig sjenert i utgangspunktet, så for en "normal" person går det nok veldig greit å få venner! Men for all det, jeg har også fått mange venner, men i begynnelsen var jeg ikke så veldig flink til å komme meg i en gjeng. Og det er sånn her nede at nesten i løpet av den første uka har alle gjengene funnet hverandre, og etter det er det vanskelig å bli kjent med folk. Nordmenn er og blir nordmenn..
Man kan velge mellom 2 eller 3 mannsrom. Jeg valgte 2, og er storfornøyd med det :)

Hvilke vaksiner måtte du ta før du reiste?
En hel del; hepatitt A og B, japansk encefalitt ++ Jeg husker ikke alle, hehe. Men dette er det bare å google hvis det skulle være aktuelt for dere.

Kunne du anbefalt Bali til andre reisende? (F.eks backpackere)
Ja, absolutt! Kanskje ikke Jimbaran da, men Kuta deffinitivt! Jeg skal hvertfall tilbake, og da skal jeg ikke være student for å si det sånn!

Er Bali finere eller styggere enn forventet?
Finere. Jeg hadde lest litt på forhånd om folk som hadde blitt skuffet da de kom (de forventet sikkert Maldivene-standard, hehe), så var forberedt på at det kanskje var litt shabby. Men selvfølgelig, det er søppel i gatene, det er store hull på fortauene som man lett kan falle ned i hvis man ikke er oppmerksom, og ja - man merker man er på andre siden av jorda! Men tar man turen til risåkrene eller strendene så ser man hvorfor Bali kalles paradis!

Fester du mye når du er der?
Her skal jeg være ærlig. JA. Er omtrent ute hver helg, av og til flere ganger i uka.  Når drikka er så billig, blir det fort litt festing, hehe. Og utelivet er fantastisk!

Hva er det beste med Bali?
Sol og strandliv!

Hva er det verste med Bali?
Søpla overallt. Og at det er så langt hjemmefra.

 

Tusen takk til dere som faktisk har tatt dere tid til å tenke ut spørsmål. Det setter jeg pris på!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

19, Farsund

Er ei jente på 19 år fra Farsund. Bor for tiden i Jimbaran på Bali. Her studerer jeg kulturpsykologi og flerkulturell forståelse.

Kategorier

Arkiv

hits